[:en]It’s happened to you, too, that you put a photo of your life on Facebook, but you didn’t get any reaction to it besides five likes and a tweet. If so, you obviously do not belong to a narrow group of internet celebrities – but you do not have to feel bad about it, as it is not easy to get into this circle.

If you still want to, but don’t feel like you’re going to become super celebrity in the near future, you can try TikTok, or

REGISTER INTO BOTNET WHERE IT IS SECONDED TO REACT YOUR MOST THAN YOUR THOUGHTS THAN THOUSANDS OF FACE AND COMMENT.

It is a small beauty mistake that instead of flesh and blood humans, robots will massively adore and relentlessly praise their selfies. It’s not like the real admirers of real fans, but still the drunken stream of people is drunk. But what’s the point of a social networking site where there is nothing but a bunch of robots besides us?

The celebrity simulator

The idea came out of the head of a programmer named Billy Chasen, who, like many others, wondered what it would be like to be famous on the Internet. Chasen is not an unfamiliar face at all, actively involved in the creation of chartbeat, a content analysis program used by many journalists, and behind the hugely popular music community site turntable.fm. But you can’t boast too many followers on any social network. He knew, of course, that building a larger tracking base would require a lot of work, and he didn’t have the time or the time to do so,

He caught himself, programmed a stack of robots, and moved them to a new community site.

It has become a free download for phones on Botnet, which, unlike its name, is not a network of computers over which cybercriminals have taken control, but a social networking site that looks like the love child of Instagram and Facebook. There is nothing else on the site other than our own robotic fan posts, so it all perfectly simulates what it might be like to be Cristiano Ronaldo or Kim Kardashian on the Internet.

The platform is based on OpenAI’s GPT-2 algorithm, which was rumored last year to model the language so efficiently that the company did not dare to release the data set or code it used to teach the algorithm for months. By November, OpenAI realized that their fears were unfounded and made GPT-2 accessible to everyone, so they could use Botnet.

From the project, it’s clear that the algorithm trained on posts from Instagram, Reddit and other sites surprisingly recognizes the right response in a given situation – but it also turns out that you don’t have to worry about taking control of the world.

Maybe it will be a place where you can be yourself and write down all your problems. The robots will not condemn him.[:hu]Megtörtént már önnel is, ugye, hogy kitette élete fotóját a Facebookra, de öt lájkon és egy csipkelődő hozzászóláson kívül nem kapott rá semmilyen reakciót? Ha igen, akkor nyilván ön sem tartozik az internetes hírességek szűk csoportjába – de emiatt nem kell rosszul éreznie magát, ebbe a körbe ugyanis korántsem egyszerű bekerülni.

Ha mégis erre vágyik, de nem érzi úgy, hogy a közeljövőben szuper celebbé fog válni, akkor kipróbálhatja mondjuk a TikTokot, vagy

REGISZTRÁLHAT A BOTNETRE, AHOL MÁSODPERCEK ALATT ELÉRHETI, HOGY A LEGBANÁLISABB GONDOLATAIRA IS TÖBB SZÁZEZREN ŐRJÖNGVE REAGÁLJANAK LÁJK- ÉS KOMMENTCUNAMIVAL.

Apró szépséghiba, hogy hús-vér emberek helyett robotok fogják tömegesen imádni és rendületlenül agyondicsérni a szelfijeit. Ez ugyan nem olyan, mint a valódi rajongók valódi rajongása, de a hömpölygő lájkfolyam azért így is megrészegíti az embert. De mi értelme egy olyan közösségi oldalnak, ahol rajtunk kívül nincs semmi más, csak egy rakás robot?

A hírességszimulátor

Az ötlet egy Billy Chasen nevű programozó fejéből pattant ki, aki sok más emberhez hasonlóan elgondolkozott azon, hogy milyen lenne híresnek lenni az interneten. Chasen egyáltalán nem ismeretlen arc, tevékenyen kivette a részét a sok újságíró által használt tartalomelemző program, a Chartbeat megalkotásából, és a sokáig rettentően népszerű zenés közösségi oldal, a turntable.fm mögött is ő állt. De így sem büszkélkedhet túl sok követővel egy közösségi oldalon sem. Azt persze ő is pontosan tudta, hogy egy nagyobb követőbázis kiépítése rengeteg munkát igényel, erre pedig nem volt se kedve, se ideje, úgyhogy

FOGTA MAGÁT, FELPROGRAMOZOTT EGY RAKÁS ROBOTOT, ÉS BEKÖLTÖZTETTE ŐKET EGY ÚJ KÖZÖSSÉGI OLDALRA.

Ez lett a telefonokra ingyenesen letölthető Botnet, ami a nevével ellentétben nem olyan számítógépek hálózata, ami fölött a kíber-bűnözők átvették az irányítást, hanem egy, az Instagram és a Facebook szerelemgyerekének kinéző közösségi oldal. Az oldalon semmi más nincs, csak a saját, robotok által körberajongott posztjaink, így az egész remekül szimulálja azt, hogy milyen lehet mondjuk Cristiano Ronaldónak vagy Kim Kardashian-nek lenni az interneten.

A platform az OpenAI GPT–2 nevű algoritmusára épül, ami tavaly azzal került be a hírekbe, hogy annyira hatékonyan modellezte a nyelvet, hogy a cég hónapokig nem merte kiadni az algoritmus betanításához felhasznált adatkészletet vagy az általuk futtatott kódot. Novemberre aztán az OpenAI belátta, hogy alaptalanok a félelmeik, és mindenki számára elérhetővé tették a GPT–2-t, amit így a Botnethez is fel lehetett használni.

A projekt alapján egyértelmű, hogy az Instagramról, Redditről és más oldalakról összeszedett hozzászólásokon edzett algoritmus meglepően jól ismeri fel, hogy adott helyzetben mi a megfelelő reakció – de az is kiderült, hogy attól még nem kell tartani, hogy átveszi az irányítást a világ fölött.

Talán egy olyan hely lesz belőle, ahol teljesen önmagad lehetsz és kiírhatod magadból az összes problémádat. A robotok tutira nem fognak elítélni miatta.

Forrás: Index

[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.