Hétfőn négy újabb KISS emeletes motorvonat áll forgalomba a legforgalmasabb váci és ceglédi elővárosi vasútvonalon, így már 14 emeletes szerelvény közlekedik majd ezeken – tájékoztatta a MÁV-Start szombaton

A 600 ülőhelyes motorvonatok közül hétfőtől

A VÁCI VONALON TÍZZEL, A CEGLÉDIN PEDIG NÉGGYEL TALÁLKOZNAK MAJD AZ UTASOK

– írták.

A váci vonalon ezek forgalomba állítása lehetővé teszi a szerelvényfordulók átalakítását, ezáltal hétvégente már csak KISS és FLIRT motorvonatok közlekednek majd.

Munkanapokon a szobi zónázó és a váci vonalon is csak emeletes motorvonatok lesznek forgalomban. Csúcsidőszakban és a gyorsított vonatok tekintetében még marad pár hagyományos, szolnoki csíkos ingaszerelvény is – ismertették.

A közlemény szerint a Balatonhoz ezen a hétvégén indulnak a nyári szezonban utoljára emeletes motorvonatok. A hétvégén közlekedő három KISS közvetlen kapcsolatot biztosított Szolnok és a Dunakanyar térségéből is a Balatonra. Szinte minden hétvégén folyamatos teltházzal közlekedtek ezek a szerelvények, eddig összesen 30 ezer utas váltott jegyet a járatokra. A tervek szerint ezeket a balatoni vonatokat a jövő nyáron újra elindítják.

Kitértek arra, hogy

A JÖVŐ ÉV VÉGÉIG A MEGRENDELT JÁRMŰVEK MINDEGYIKE, ÖSSZESEN 40 KISS MOTORVONAT ÁLLHAT FORGALOMBA.

Ezek elsősorban a budapesti elővárosi vonalakon közlekednek majd, de további közlekedési útvonalak tervezését is megkezdték.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.