[:en]For the fourth consecutive year, Lego has been ranked among the best-known companies in the global rankings, according to a recent survey. Meanwhile, the popular technology giants have started to drop off the list.

This year, too, Lego was eliminated from the throne in the list of the world’s best-known companies. In second place, however, Disney closely follows the Danish toy manufacturer. By the way, the two companies have been ranked in the top 10 every year since 2011, according to a recent annual survey by Global RepTrak. The research involved a total of 80,000 people from 15 countries and looked at how respondents view different aspects of individual companies.

Aspects included products, management, financial performance, and social relationships and influences.

Durable driving

It turned out that Lego finished in the lead with 78.9 points out of 100 available, while Disney finished second with 78.1 points. In addition to the top 10, the following companies were added: Rolex, Ferrari, Microsoft, Levi Strauss, Netflix, Adidas, Bosch, Intel.

Lego and Disney have performed exceptionally well with their products, indicating that the two companies are extremely strong in innovation and adaptability, said Isadora Levy, director of marketing for the Reputation Institute, to CNBC.

The specialist highlighted the launch of the streaming service for Disney, and for Lego the complete transition to sustainable production by 2030, both examples of the ability of large companies to adapt to consumer needs.

In addition, Disney has done very well in training investments. In 2018, the company spent $ 50 million on training its employees, including support for university studies.

The big misses

Looking at the top 10 players on the list, it is striking that Google and Apple are missing. Just because the two companies were the first and the second when the list was first compiled in 2011. In addition, Google was ranked in the top spot every year until 2018, while Apple finished in first place five times in 10 years.

The case of Google is particularly interesting, as the company has enjoyed almost legendary reputation in the past for its high-profile work environment.

While Google continues to be a well-liked company, according to the survey, the study highlighted that the company’s perception has risen markedly in recent years, partly due to employee complaints.

In addition, Isadora Levy emphasized that it is clear that the top 10 companies have a decade-long history and established a reputation for a long time. In addition to being constantly adapted to change, they are “deeply rooted in history.”[:hu]

A Lego az egymást követő negyedik évben szerezte meg a legjobb hírű vállalat pozícióját a globális rangsorban – derül ki egy friss felmérésből. Közben a népszerű technológiai óriások elkezdtek leszakadni a listán.

Idén sem sikerült letaszítani a trónról a Legót a világ legjobb hírű vállalatainak listáján. A második helyen azonban a Disney szorosan követi a dán játékgyártót. A két vállalat egyébként 2011 óta minden egyes évben bekerült a top10-be – derül ki a Global RepTrak friss éves felméréséből. A kutatás összesen 80.000 embert vont be 15 országból, és azt vizsgálta, a megkérdezettek hogyan értékelnek különböző szempontokat egyes cégeknél.

A szempontok között olyanok voltak, mint a termékek, a vállalatvezetés, a pénzügyi teljesítmény, valamint a társadalmi kapcsolatok és hatások.

Tartós vezetés

Így jött ki, hogy a Lego az elérhető 100 pontból 78,9 ponttal végzett az élen, míg a Disney 78,1 ponttal lett második. Az első 10-be rajtuk kívül az alábbi cégek kerültek be: Rolex, Ferrari, Microsoft, Levi Strauss, Netflix, Adidas, Bosch, Intel.

 

A Lego és a Disney különösen jól teljesített a termékeik tekintetében, ami arra utal, hogya két vállalat kiemelkedően erős az innovációban, illetve a változásokhoz való alkalmazkodásban– mondta a CNBC-nek Isadora Levy, a Reputation Institute marketingigazgatója.

A szakember a Disney esetében kiemelte a műsor streaming-szolgáltatatás beindítását, míg a Lego esetében azt, hogy a vállalat 2030-ra teljesen átállna fenntartható gyártási folyamatokra – mindkét eset arra példa, hogy a nagyvállalatok képesek alkalmazkodni a fogyasztói igényekhez.

A Disney emellett igen jól teljesített a képzési beruházások terén. A vállalat 2018-ban 50 millió dollárt fordított a dolgozóinak képzésére, beleértve például az egyetemi tanulmányok támogatását.

A nagy hiányzók

A lista első 10 szereplőjét vizsgálva szembetűnő, hogy hiányzik a Google és az Apple. Már csak azért is, mert a két cég volt az első és a második, amikor a listát 2011-ben először állították össze. A Google ráadásul 2018-ig minden évben bekerült az élbolyba, míg az Apple 10 év alatt ötször végzett az első helyen.

A Google esete különösen érdekes, mivel a vállalat korábban szinte legendásan jó hírnek örvendett a kimagaslónak tartott munkahelyi környezete miatt.

Noha a Google továbbra is igen kedvelt cégnek számít a felmérés szerint, a kutatás kiemelte, hogy az elmúlt időszakban érezhetően megroppant a cég megítélése– részben a dolgozói panaszoknak köszönhetően.

Isadora Levy emellett hangsúlyozta, jól látszik, hogy a top10-es listán szereplő vállalatok évtizedes múltra tekintenek vissza, és hosszú időn át alapozták meg a jó hírűket. Amellett pedig, hogy folyamatosan alkalmazkodtak a változásokhoz, „mélyen gyökereznek a történelemben”.

Forrás: Origo

[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük