[:en]UNCTAD, the United Nations Conference on Trade and Development, has issued a surprisingly harsh forecast for no deal Brexit. It is true that the UN has a positive reading of European failure, and that trade relations with emerging countries may expand with those leaving the EU.
When two economic areas, in this case the “remnant” of the European Union and the UK’s exceptional economic union, potentially worsen, everyone else who has been outside the party can laugh. It is no coincidence that Russia and the United States are eager to applaud the coastline for brexit, but a recent study shows that the developing world can win a little.

Study by UNCTAD
UNCTAD, the United Nations Conference on Trade and Development, has also assessed the consequences of Brexit, and specifically No Deal Brexit. As the primary objective of this UN-based Geneva-based institution is to promote economic growth in developing countries, we may even say that Brexit is not so negative for this institution, but as a citizen of the Union, the end of the study is rather sad.

The case study estimates that exports from developing countries to the United Kingdom may increase by 4 percent after Brexit, but that an unregulated exit for the United Kingdom risks losing up to 14 percent of its exports to the EU. -deal during brexit.

Especially the British and the Irish fail
Ireland would also be a big loser, with exports to the UK expected to fall by 10 percent.

A 14 PERCENT LOSS OF DOLLARS TO $ 32 BILLION – BELIEVES THE UN THAN THREE TIMES AS THE UNITED KINGDOM SAVES AT THE RATE OF NET DEPOSITS.
According to the study, it would be far better for the UK to sign a “normal” free trade agreement (in fact, there is not much chance), since UK exports would still fall by 9 per cent.

Pessimistic vision
The United Kingdom is no longer a member of the European Union, but so much has not changed, but brexit may soon be a greater disadvantage for the United Kingdom than the total amount paid into the union’s common coffers over 47 years.

It is, of course, in principle possible for the parties to agree on something, but the negotiations are not long and the parties’ point of view seems unstoppable.

In fact, the British would do nothing to remain part of the Single Market without customs and quantitative restrictions, but would also like to conclude their own agreements, while the EU insists that the Single Market can only work if there is common regulation, , the court.[:hu]Megdöbbentően durva előrejelzést adott az UNCTAD, az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája a no deal brexitre. Igaz, az ENSZ számára pozitív olvasata is van az európai kudarcnak, a feltörekvő országok kereskedelmi kapcsolatai bővülhetnek az EU-ból távozó országgal.
Amikor két gazdasági térség, jelen esetben az Európai Unió „maradéka” és az Egyesült Királyság kivételes gazdasági összefogása potenciálisan megromlik, akkor mindenki más nevethet, aki eddig kívül volt a buliból. Nem véletlen, hogy Oroszország és az Egyesült Államok lelkesen tapsol a partvonalról a brexitnek, de mint egy friss tanulmány is mutatja, a fejlődő világ is nyerhet egy kicsit.

Az UNCTAD tanulmánya
Az UNCTAD, az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája is felmérte a brexit, illetve konkrétan a no deal brexit következményeit. Mivel az ENSZ ezen, genfi központú intézményének az elsődleges célja a fejlődő országok gazdasági növekedésének az elősegítése, akár azt is mondhatjuk, hogy ezen intézmény szempontjából nem is olyan negatív a brexit, de uniós állampolgárként azért elég szomorú a tanulmány végkicsengése.

Az esettanulmány ugyanis úgy véli, hogy a fejlődő országokból az Egyesült Királyságba irányuló kivitel a brexit után 4 százalékkal növekedhet, ugyanakkor az Egyesült Királyság számára egy megállapodás nélküli kilépés azzal a kockázattal jár, hogy az EU-ba irányuló kivitelének akár 14 százalékát is elveszíti a no-deal brexit során.

Főleg a britek és az írek buknak
Nagy vesztes lenne továbbá Írország, amelynek az exportja az Egyesült Királyságba várhatóan 10 százalékkal csökkenne.

A 14 SZÁZALÉKOS KIESÉS 32 MILLIÁRD DOLLÁRT JELENTENE – VÉLI AZ ENSZ, MINTEGY HÁROMSZOR AKKORA ÖSSZEGET, MINT AMIT AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG MEGSPÓROL A NETTÓ BEFIZETÉSEK APADÁSÁN.
A tanulmány szerint sokkal jobban akkor sem jár az Egyesült Királyság, ha a felek alá is írnának egy „szokásos” szabadkereskedelmi megállapodást (erre valójában túl sok esély nincsen), mert az Egyesült Királyság exportja akkor is 9 százalékkal esne.

Pesszimista jövőkép
Az Egyesült Királyság már nem tagja az Európai Uniónak, de még olyan nagyon sok minden nem változott, ugyanakkor a brexit hamarosan nagyobb mínuszt jelenthet az Egyesült Királyságnak, mint amennyit összesen befizetett az unió közös kasszájára a 47 év tagság alatt.

TERMÉSZETESEN ELVILEG LEHET, HOGY A FELEK MEGÁLLAPODNAK MAJD VALAMIBEN, DE A TÁRGYALÁSOKRA NEM SOK IDŐ LESZ, ÉS A FELEK ÁLLÁSPONTJA KIBÉKÍTHETETLENNEK TŰNIK.

A britek valójában semmit nem adnának cserébe azért, hogy továbbra is vámok és mennyiségi korlátozások nélkül legyenek részesei az egységes piacnak, ugyanakkor saját megállapodásokat is szeretnének kötni, míg az EU ragaszkodik ahhoz, hogy egységes piac csak akkor működhet, ha közös a szabályozás, a jog, a bíróság.

 

index / msn[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.