Skip to content

[:en]Rishi Sunak to unveil financial aid for self-employed[:hu]Rishi Sunak ismerteti az önálló vállalkozók pénzügyi támogatását[:]

[:en]

Self-employed workers facing financial difficulties as a result of coronavirus are set to be offered a package of support from the government.

Chancellor Rishi Sunak will unveil the measures later.

He set out plans for 80% wage subsidies for staff kept on by employers last week – and the PM has said he wants similar protection for freelancers.

However, Boris Johnson added he could not promise the UK would beat the virus “without any kind of hardship at all”.

The total number of people in the UK to die with Covid-19, the disease caused by coronavirus, has reached 465.

Mr Sunak said last week that the government would cover wages of up to £2,500 a month for staff being kept on by their employer, as part of “unprecedented” measures to prevent workers being laid off.

The chancellor later said drawing up plans to help self-employed people had proved “incredibly complicated”.

Dr Adam Marshall, director general of the British Chambers of Commerce, said: “For many people that have seen their businesses disappear in the blink of an eye, things like statutory sick pay or universal credit just isn’t enough.

“It doesn’t need to be perfect – we just need a system in place,” he told the BBC’s Today programme.

John Healey, a self-employed driving instructor from Lancashire, said: “We don’t need a lot, we just need something.

“But by doing nothing, we just go to the wall, basically,” he told the Today programme.

BBC Newsnight’s political editor Nick Watt said all the indications from talking to ministers and Conservative MPs were that the chancellor would match the 80% salary support given to PAYE employees.

He said one minister said the reason why it had taken so long was because it was fiendishly complicated but “when this chancellor acts, he acts big”.

BBC business editor Simon Jack said calculating a support wage for the self-employed was so difficult because their income could be lumpy, irregular and intermittent.

Government sources said they had struggled to find a way to avoid paying people who do not need help.

As Parliament shut down until 21 April at the earliest due to the escalating pandemic, Mr Johnson told MPs: “We will do whatever we can to support the self-employed, just as we are putting our arms around every single employed person in this country.”

He said there were “particular difficulties” for freelancers who are not on Pay As You Earn (PAYE) schemes, but that he wanted to achieve “parity of support” across the workforce.

F: BBC

[:hu]A koronavírus miatt pénzügyi nehézségekkel küzdő önálló vállalkozóknak támogatási csomagot kell felajánlani a kormánytól.

Rishi Sunak kancellár később ismerteti az intézkedéseket.

Terveket fogalmazott meg a múlt héten a munkaadók által alkalmazott munkavállalók 80% -os bérjuttatásáról – és a miniszterelnök kijelentette, hogy hasonló védelmet akar a szabadúszók számára.

Boris Johnson azonban hozzátette, hogy nem ígérheti, hogy az Egyesült Királyság “bármilyen nehézség nélkül” legyőzi a vírust.

Az Egyesült Királyságban a Corona-vírus okozta betegség miatt a Covid-19-szel meghaltak száma összesen 465.

Sunak úr azt mondta a múlt héten, hogy a kormány havonta 2500 font bért fedez a munkaadók által alkalmazott személyzet számára, a “példa nélküli” intézkedések részeként megakadályozva a munkavállalók elbocsátását.

A kancellár később elmondta, hogy az önálló vállalkozók támogatását célzó tervek kidolgozása “hihetetlenül bonyolultnak” bizonyult.

Miért tart ilyen sokáig az önálló vállalkozó segítése?
„Problematikus” önálló vállalkozói mentés
A munkanélküliek küzdenek az ellátások igénybevétele érdekében

Dr. Adam Marshall, a Brit Kereskedelmi Kamara főigazgatója elmondta: “Sok ember számára, akik látják, hogy vállalkozásuk egy pillanat alatt eltűnik, az olyan dolgok, mint a törvényben előírt táppénz vagy az egyetemes hitel, egyszerűen nem elegendőek.

“Nem kell tökéletesnek lennie – csak szükségünk van egy rendszerre” – mondta a BBC Today programjának.

John Healey, a Lancashire-i önálló vállalkozó vezetési oktató azt mondta: “Nem kell sokat, csak szükségünk van valamire.

“De nem cselekedve alapvetően csak a falhoz megyünk” – mondta a Today programnak.

A BBC Newsnight politikai szerkesztője, Nick Watt mondta, hogy a miniszterekkel és a konzervatív képviselőkkel folytatott beszélgetés azt jelzi, hogy a kancellár megegyezik a PAYE alkalmazottainak nyújtott 80% -os fizetési támogatással.

Azt mondta, az egyik miniszter azt mondta, hogy miért tartott ilyen sokáig, az azért, mert bátran bonyolult volt, de “amikor ez a kancellár cselekszik, nagy cselekedete van”.

A BBC üzleti szerkesztője, Simon Jack szerint annyira nehéz volt kiszámítani az önálló vállalkozók támogatási bért, mert jövedelmük csomós, szabálytalan és időszakos lehet.

A kormányzati források szerint küzdenek annak érdekében, hogy megtalálják a módját, hogy elkerüljék a fizetést nem igénylő emberek fizetését.

Mivel a Parlament legkorábban a növekvő pandémia miatt bezárt legkorábban április 21-ig, Johnson úr azt mondta a képviselőknek: “Minden tőlünk telhetőt megteszünk az önálló vállalkozók támogatása érdekében, ugyanúgy, ahogy az ország minden alkalmazottját körülvesszük. .”

Azt mondta, hogy “különös nehézségek” vannak a szabadúszók számára, akik nem fizetnek, ha fizetnek (PAYE) rendszert, de azt akarja, hogy “a támogatások paritása” legyen a munkaerő egészében.[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Copright © Symfalogic Corporation 2013 - 2022. Company Number Is 08531523, All Rights Reserved