[:en]Overnight, Revolut customers’ money for exchange trading disappeared from their accounts yesterday afternoon, one of our readers pointed out. There are some customers who missed millions of dollars in their account until the fintech company resolved the issue last night.

Since last year, shares have been traded on Revolut, which has over 250,000 users in Hungary, and their brokerage service is popular because even a free “basic package” user can conduct 3 free stock exchanges per month.

Many people on Revolut users’ Facebook group in Hungary and on Reddit complained yesterday about the sudden disappearance of large amounts in their investment account: some were missing $ 7.5 million, but $ 125,000 was lost from a Redditor account. One or two customers also noticed that money had been deposited into their account without having it uploaded.

The customer service, overwhelmed with complaints, was unable to provide a meaningful response to worried users, but the problem was resolved overnight, so we all know that the money was returned. The fintech company has not yet officially responded to the anomaly.

“… I got my balance back while I was sleeping !!! The total amount. Anyway, I’ll withdraw all to myself. I’m done with them …”

Commented a user.

On several occasions, Revolut has had a user account withholding, or even a code error, deducting larger amounts from its fintech company than it was charging. In this case, the customer service was usually unable to provide meaningful assistance, and the MNB also warned (potential) users about the incoming complaints.[:hu]Egyik pillanatról a másikra eltűnt a Revolut ügyfeleinek tőzsdei kereskedésre szánt pénze tegnap délután a számlájukról – hívta fel a figyelmet az egyik olvasónk a jelenségre. Akadnak olyan ügyfelek, akik több millió forintos összegeket hiányoltak a számlájukról, amíg meg nem oldotta a hibát az éjjel a fintechcég.

Tavaly óta lehet részvényeket is kereskedni a Magyarországon több mint 250 ezer felhasználóval rendelkező Revolutnál, a brókerszolgáltatásuk azért népszerű, mert még egy ingyenes, „alapcsomagot” használó felhasználó is végrehajthat rajtuk keresztül havi 3 díjmentes tőzsdei ügyeletet.

A Revolut-felhasználók magyarországi Facebook-csoportjában, illetve Redditen is elég sokan arra kezdtek panaszkodni tegnap, hogy a befektetési számlájukról hirtelen eltűntek nagyobb összegek: volt, aki 7,5 millió forintot hiányolt, de egy Redditor számlájáról 125 ezer dollár tűnt el. Egy-két ügyfél azt is megfigyelte, hogy pénz került a számlájára anélkül, hogy feltöltötte volna.

A panaszokkal túlterhelt ügyfélszolgálat egyelőre nem tudott érdemi választ adni az aggódó felhasználóknak, a hibát viszont megoldották az éjjel, így úgy tudjuk, mindenkinél visszakerültek a számlára a hiányolt összegek. A fintechcég eddig nem reagált még hivatalosan az anomáliára.

“…Nekem visszaállt az egyenlegem amig aludtam!!! A teljes összeg. Mindegy, utalom ki magamnak az egészet. Végeztem velük…”

– kommentálta egy felhasználó.

A Revolutnál többször is előfordult olyan, hogy a felhasználók számlája befagyott vagy éppen kódhiba miatt nagyobb összegeket vont le a fintechcég, mint az a díjszabásában szerepelt. Az ügyfélszolgálat ilyenkor általában eddig nem tudott érdemi segítséget nyújtani, a beérkező panaszok miatt az MNB figyelmeztette is a (potenciális) felhasználókat.

 

Forrás: Portfolio[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.