[:en]Hungary – Due to the protection of clients and employees, the National Tax and Customs Administration (NAV) cannot provide personal tax administration for clients coming from and returning to work abroad.

Typically, such administration is the certification of the foreign authority’s form, and the settlement of the insurance relationship with the T1011 form.

However, the forms required for the administration have been placed by the tax office and can be taken away.

All its customers are requested by NAV to enter the personal customer service only in urgent and unavailable cases.[:hu]Magyarország – Az ügyfelek és munkatársainak védelmére hivatkozva a külföldön dolgozó, onnan hazaérkező ügyfelek adóügyeinek személyes ügyintézését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem tudja biztosítani a jelenlegi helyzetben.

Jellemzően ilyen ügyintézés szokott lenni a külföldi hatóság nyomtatványának leigazolása, biztosítási jogviszony rendezése a T1011 nyomtatvánnyal.

Az ügyintézéshez szükséges nyomtatványokat azonban kihelyezte az adóhivatal, azok elvihetők.A hatóság arra kér mindenkit, hogy azokat otthon töltsék ki és postai úton küldjék be, vagy a már kitöltött nyomtatványokat az erre kijelölt gyűjtődobozba helyezzék az ügyfelek.

Minden ügyfelét arra kéri a NAV, hogy csak a sürgős és más úton nem intézhető ügyben lépjenek be a személyes ügyfél szolgálatra.

Forrás: Origo[:]

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.