Nagyon jól nézzük meg, kihez fordulunk cégalapítás ügyben, mert az olyan iroda, aki túl olcsón dolgozik, az gyanús. Lehet, hogy az elején megtakarítunk néhány tízezer forintot, de aztán a többszörösét veszíthetjük, nem beszélve a stresszről, ami ezzel jár.  Következzen néhány ajánlat, aminek ne dőljünk be:

Alapítson Kft-t akár 0 ft –tal, fizetni ráér később is

Ez nagyon jól hangzik, de gondoljunk csak bele, ha egy gazdasági társaságnak már az elején nincs anyagi fedezete, miből fizeti a költségeket, ami az induláshoz kell ( könyvelő, ügyvéd, stb.)? Azon kívül pályázatnál, hitelnél se szerencsés, ha nincs törzstőke, szinte biztos, hogy elutasítják a kérelmet.

Ráér könyvelőt fogadni akár egy hónap múlva is!

Előző cikkünkben már szó volt arról, hogy közvetlenül a cégalapítás után milyen kötelezettségeink vannak, ilyen a kamarai bejelentkezés 5 napon belül, vagy a NAV- hoz való bejelentkezés 15 napon belül, ezeket nem lehet elodázni, az ilyen feladatokat a könyvelő végzi, ezért inkább azt tanácsoljuk, hogy a könyvelő fogadása az elsők között legyen.

Nem probléma, ha bedől a cége, majd alapítunk másikat

Kecsegtető lehetőség, de törvények határoznak arról, hogy aki jelentős köztartozást halmoz fel, vagy cégét magára hagyja, vagy szabálytalanul működteti, az öt évig nem lehet sem vezetője, sem többségi tulajdonosa semmilyen gazdasági társaságnak. Strómanokban eszünkbe se jusson gondolkodni, mert beláthatatlan, de mindenképpen büntetőjogi következményei lehetnek.

Nem lehet gond a kft alapításból, hiszen korlátolt a felelőssége

Először is meg kell különböztetnünk a vezető tisztségviselő felelősségét a tagi felelősségtől. Gazdasági társaság tagja a  vagyoni hozzájárulás teljesítéséért felel. A vezető felelőssége nagyobb, felel  a jogi személyeknek okozott kárért, úgyhogy szó sincsen  érinthetetlenségről vagy megúszásról.

Ősszegezve mondandónkat, olcsó húsnak híg a leve, és nem minden az, aminek látszik. Akkor mégis mi a megoldás ? Nagyon egyszerű. Olyan  megbízható céget kell találni, aki Ön helyett mindent elintéz,  nem kell rohangálnia , mert  az iroda mindent kézben tart, az ügyvédtől a könyvelőig és minden egyéb teendőig. Első látásra lehet, hogy ez drága megoldás, de hosszú  távon  mindenképp megtérül.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.