A cégalapítás napjainkban nem olyan nagy dolog, keresünk egy ezzel foglalkozó ügyvédi irodát, és másnapra már kezünkben az összes papír, sőt mindent meg lehet oldani elektronikusan is, az ügyvéd és a közjegyző már online is dolgozik. Mielőtt azonban belevágnánk, gondoljunk végig néhány dolgot.

Itt van mindjárt az elején a székhely kérdése. A legegyszerűbb megoldás, ha az a saját ingatlanunkban van, elég hozzá egy tulajdoni lap. Ha azonban egy bérelt ingatlant választunk, nem árt, ha bérlés előtt ezt tudatjuk a tulajjal, és ő ezt írásban engedélyezi.  Bár léteznek cégek, melyek székhelyszolgáltatással foglalkoznak, ez tulajdonképpen nem szól másról, mint hogy a cég leveleit átveszik és megőrzik.

Aztán itt van a névválasztás. Egyszerűnek tűnik, de egy frappáns névvel  nagyobb esély van a gyors sikerre, olyan nevet válasszunk, ami megjegyezhető, és ha nemzetközi cégben gondolkozunk, akkor inkább egy nemzetközileg ismert szót válasszunk.  Volt egy ismerősöm, aki autós boltot nyitott Budapesten a Nefelejcs utcában. Sokáig gondolkozott, míg megtalálta a legjobb nevet. Nefelejts! Így egyben, téessel. Mai napig látom a városban a furgonjait, ezzel a felirattal. Ma már több üzlete van, egész hálózata. Szinte biztos vagyok abban,hogy a név szerepet játszott a cég sikerében.

Sokan csak a cégalapítás után keresnek könyvelőt, pedig ő a cég fontos embere, mondhatni kulcsfigura, sokminden múlik azon, hogy kit és mikor választunk, ha lehet, ne halasszuk az utolsó percre, már csak azért se, mert  tőle lehet tanácsot kérni, hogy például áfásak legyünk-e vagy sem, és még egy csomó kérdésre ő ad választ.

És visszatérve a névre: ne felejtsük el azt vizuálisan is megjeleníteni, vagyis készítsünk logót. Vagy inkább készíttessünk, mert ez is legalább olyan fontos, mint a név, gondoljunk csak a McDonalds hatalmas M betűjére, amit már messziről ki lehet szúrni.

Nos,ha ezeket végiggondoltuk, akkor a többit rábízhatjuk a cégalapítás szakembereire, akik segítenek megtenni az első lépéseket a sikerhez vezető úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.