[:en]Mortgage repayment obligations throughout Italy will be suspended, inter alia, to alleviate the economic consequences of the coronavirus for households.

According to the BBC, Radio Anch’io talked about repayment obligations for “individuals and households”, but the ABI banking lobby said that banks would give small businesses a repayment delay as well.

Suspension of repayments would not be unprecedented in Italy, which was a widespread practice for Italian banks during the financial crisis.

Following a sharp drop on Monday, Intesa Sanpaolo is currently up 2.2%, while UniCredit is down 0.3% on the Italian stock market.[:hu]Felfüggesztik a jelzáloghitelek törlesztési kötelezettségét egész Olaszországban, hogy többek között így enyhítsék a koronavírus háztartásokat érintő gazdasági következményeit.

A BBC beszámolója szerint Radio Anch’io „egyének és háztartások” törlesztési kötelezettségéről beszélt, az ABI banki lobbicsoport azonban közölte, hogy a bankok a kisvállalkozások számára is törlesztési haladékot adnának.

A törlesztések felfüggesztése nem lenne példa nélküli Olaszországban, a pénzügyi válság idején is kiterjedt gyakorlat volt ez az olasz bankoknál.

A hétfői meredek zuhanást követően az Intesa Sanpaolo árfolyama jelenleg 2,2%-os emelkedést, az UniCredité 0,3%-os csökkenést mutat az olasz tőzsdén.

Forrás: Portfolio[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.