[:en]Hungary – Today, compared to 10 percent in 2010, 14 percent of domestic businesses are owned or run by women only.

However, there are still many more companies that have only male executives or owners, and 50 percent of businesses still do. The number of companies with both male and female executives is gradually declining.

Advocacy, personal service, education and health are the most popular activities among women-run companies. Among the men-led companies are energy, construction and mining.

The proportion of women among the self-employed is over 40%.[:hu]A 2010-es 10 százalékhoz képest ma már a hazai vállalkozások 14 százaléka csak nők tulajdonában, illetve vezetése alatt áll.

Azonban még mindig sokkal több az olyan cég, amelynek csak férfi vezetői vagy tulajdonosai vannak, a vállalkozások 50 százaléka még mindig ilyen. A női és férfi vezetőkkel is rendelkező cégek száma fokozatosan csökken.

A női vezetésű cégek körében a legnépszerűbb tevékenység az érdekképviselet, a személyi szolgáltatás, az oktatás és az egészségügy. A férfiak által vezetett cégek körében pedig az energetika, az építőipar és a bányászat.

Az egyéni vállalkozók körében a nők aránya 40 százalék feletti.

Forrás: Index[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük