[:en]The former LHB in Aschersleben manufactures industrial, construction and sanitary membranes. The purchase may be final in mid-April. Although the Hungarian construction company entered the German mouth mask market at the time of the coronavirus, it is not really the focus of the transaction planned for half a year, but the production of roofing foil.

On March 12, the Budapest Stock Exchange, which is currently experiencing a bloodbath, suspended trading in the shares of Masterplast Plc. At 2 pm, it turned out that a German company acquisition was behind the break.

Aschersleben membrane factory

The company’s announcement did not name its product exactly before the deal was due to close in April, but after naming the city, after a net search, it turns out that it was bought from Leipzig-Magdeburg in Aschersleben The plant covers the former LHB Aschersleben. A company bought five years ago by a large Stuttgart company, BWK-Gruppe.

Masterplast, under a prior agreement dated March 12, has acquired a so-called asset deal for this site, ie it has taken over the company’s manufacturing facilities, real estate, know-how, production lines, storage space, employees and acquired trademark rights.

Construction, industry, health

The main activity of the plant is the production of a wide range of construction diffusion films and industrial membranes (automotive, furniture) on its proprietary production line, but it is also an active supplier of German masks and protective clothing, which is now in great demand.

After more than half a year of negotiation, we have reached agreement on all relevant points, and the transaction is expected to be finalized before the April general meeting. ”

– said David Tibor, President of Masterplast on the deal.

Full vertical

As we have heard, the German factory, on a 50-meter production line, produces my plastic granulate, foil, which is used for punching and inserting masks that meet even the highest health standards.

Such products cannot be brought out of Germany in recent weeks, but the restriction does not apply to the raw materials of the masks, only to the finished product.

The half-year-long buying process was not hindered by the sudden rise in demand. The President hopes that in the longer term, the purchase will also support Masterplast’s horizontal and vertical plans, meaning that it will be able to enter the German market by providing raw materials for roofing production.[:hu]

Az egykori LHB Aschersleben ipari, építőipari és egészségügyi membránokat gyárt. A vásárlás április közepén lehet végeleges. A magyar építőipari cég ugyan a koronavírus idején szállt be a német szájmaszkpiacra, de valójában a fél éve tervezett tranzakció fókusza számára nem ez, hanem a tetőfólia gyártás.

Március 12-én felfüggesztette, az éppen vérfürdőt átélő Budapesti Értéktőzsde a Masterplast Nyrt. részvényeinek kereskedését. 14 órakor aztán kiderült, hogy egy német cégvásárlás volt a szünet hátterében.

Ascherslebeni membrángyár

A cég közleménye ugyan a deal áprilisra várható lezárása előtt nem nevesítette pontosan a portékát, de mivel a várost megnevezte, némi netes keresés után kiderül, hogy a Lipcse és Magdeburg között Ascherslebenben (a település egy ókori germán népcsoportról, az aszkánokról kapta a nevét) megvett üzemegység az egykori LHB Aschersleben nevű társaságot takarja. Azt a céget, amelyet öt éve vásárolt fel egy nagy stuttgarti cég, a BWK-Gruppe.

A Masterplast a március 12-én kötött előzetes megállapodás szerint erre a telephelyre kötött úgynevezett asset dealt, vagyis átvette a cég gyártóüzemeit, ingatlanjait, know-howját, gyártósorait, raktérkészletét, munkavállalóit és megszerezte a védjegyekhez fűződő jogokat is.

Építőipar, ipar, egészségügy

Az üzemegység fő tevékenységként építőipari diffúziós fóliák és ipari membránok (autóipar, bútoripar) széles körű választékának gyártását végzi saját tulajdonú gépsorán, de mostanában aktív beszállítója, a manapság óriási kereslettel bíró egészségügyi maszkok és védőruhák németországi gyártóinak is.

Több mint féléves tárgyalási folyamatot követően minden lényeges pontban sikerült megállapodnunk, a tranzakciót várhatóan már az áprilisi közgyűlés előtt le tudjuk zárni.”

– mondta az ügylet kapcsán Tibor Dávid, a Masterplast elnöke.

Teljes vertikum

Mint hallottuk, a német gyár egy 50 méteres gyártósoron a műanyag-granulátomból, fóliát gyárt, amiből stancolják, illetve betétekkel ellátják a komolyabb egészségügyi előírásoknak is megfelelő maszkokat.

Az elmúlt hetekben az ilyen termékeket nem lehet kihozni Németországból, de a korlátozás nem vonatkozik a maszkok alapanyagaira, csak a késztermékre.

A fél éve tartó vásárlási folyamatot a hirtelen megemelkedő kereslet nem akadályozta meg. Az elnök azt reméli, hogy hosszabb távon a vásárlás a Masterplast horizontális és vertikális terveit is segíti, vagyis a tetőfóliagyártás alapanyagainak biztosítása mellett belépő lehet a német piacra is.

Forrás: Index[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.