[:en]The businessman, known as the founder of Amazon and owner of the Washington Post, said he “wants to explore new ways to fight devastating climate change.” To this end, the Bezos Earth Foundation is starting this summer to fund the work of scientists, activists and NGOs with grants and scholarships.

Climate change is the biggest threat facing our planet, Bezos wrote on Instagram. He also outlined that the planet could be saved, but that “it requires joint action by large companies, small companies, nation states, global organizations and individuals.”[:hu]Tízmilliárd dollárt ajánl fel klímavédelmi célokra Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere.

Az Amazon alapítójaként és a Washington Post tulajdonosaként ismert üzletember úgy fogalmazott, hogy „másokkal együtt szeretné a pusztító hatású klímaváltozás elleni küzdelem új útjait feltárni.” Ennek érdekében a Bezos Föld Alapítvány (Bezos Earth Foundation) már az idén nyártól megkezdi tudósok, aktivisták és nem kormányzati szervezetek klímavédelmi munkájának finanszírozását adományokkal és ösztöndíjakkal.

A klímaváltozás a Földünket fenyegető legnagyobb veszély – írta Instagram oldalán Bezos. Hangsúlyozta azt is, hogy a bolygó megmenthető, de ehhez „a nagyvállalatok, a kis cégek, a nemzetállamok, a globális szervezetek és az egyének közös akciója szükséges.”

F: piacésprofit[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük