[:en]At the end of April, the SEED Foundation and the Association of Successful Women launched a joint tender in which they sought out the most successful women entrepreneurs and women leaders in 2020. Even in this difficult, crisis period, the competition received eight high-quality entries. 

Ladies who did not give up in the midst of the greatest difficulties, who always had an idea to move on, to move the business forward, who had the courage to say no to what did not come from what they thought did not fit, told their stories. to their individuality, and yes to what deeply addressed them.

1. 2020’s most successful female entrepreneur, business

ZSUZSANNA LOPES-SZABÓ, the manager of Györgytea Kft., Who founded the company in 2004 with her father  the grass man from Bükk, Uncle Gyuri Szabó. Here is an excerpt from Zsuzsanna’s inspiring story.

“In 2004, my father and I founded our herbal business. I have a degree in humanities, so I set off for the unknown, confident that in a few months I would bankrupt it all. Today, after 16 years, the business has hundreds of millions in revenue and created 40 jobs. Initially, I worked at the urging of my father, and then over the years I realized that I felt like working. (…) I am proud of the results. (…) But I am most proud that 40 families buy milk, bread, shoes for the child from the money they earn from us. 

Upon receiving the recognition, Zsuzsanna Lopes-Szabó sent a message to her entrepreneurial fellow women that when they start a business or think about implementing a good idea, they listen to their instincts. He added that to increase the self-confidence of women entrepreneurs, we also need men, so “love and encourage us, gentlemen!”

2. 2020’s most successful female leader

ZSUZSANNA HERMANN,  Managing Editor-in-Chief of Trade Magazine

Here is an excerpt from the story of Zsuzsanna, who was nominated for the award by her colleagues:

“Through a small business, the team already operates as a‘ small family ’, where everyone tries to support each other, we can discuss the problems that arise together and find a solution to them. This would not have been possible without Zsuzsa, he pays close attention to the professional and spiritual development of all his colleagues. Unbroken success may be based on continuous professional renewal, adaptation and mutual respect. ”

Receiving the award, Zsuzsanna Hermann said that in addition to the award, it was a great recognition for her that her colleagues had entered the competition.

Addressing the women entrepreneurs, she stressed: The entrepreneurial way of life is not for everyone. However, anyone who has a dream and is creative enough should not give up, be sure to make that dream come true.

3. 2020’s Most Inspiring Success Story – Based on Audience Votes

The entries were made public by the announcers just over a week before the announcement of the results so that the most inspiring story could be voted on. A total of 587 votes were received, based on 2020’s most inspiring success story

It was written by ÁGNES DOHOS,  managing partner of the IDBC Group of Companies, which supplies IT solutions, and his colleagues spoke about the application.

Here are some excerpts from the story of Agnes, which touched readers the most this year:

“My father is a conductor, so I’ve seen an example since I was a child that conducting is not commanding, but creating harmony in a band. (…) Once a new relationship came into my life, and it gave me the impetus and the foundation to move on. My new partner, my later husband, and after starting a life together, we also started founding a company in 2014, and the IDBC IT consulting group was born. (…) Initial business successes quickly boosted the company’s growth, with the first full year already bringing in 15 customers and 300 million in sales. We had to adapt the organization and of course ourselves to this growth. (…) The most important thing for me is to constantly monitor and improve ourselves. Lately, I’ve been focusing on giving our team members a real professional community and employee experience. ”

And what makes the IDBC Group work well? From, as Ágnes put it, being surrounded by people with sparkling eyes.

Given the extraordinary crisis caused by the epidemic, the jury decided in the evaluation process to award a special prize to the entrepreneur who, in the opinion of the panel, handled the difficult situation most effectively, prudently and most versatile.

Special prize of the jury

NÓRA FÁBIÁN,  owner-manager of Optikalász Optics

He testifies to the strength of the company, which helped even in times of crisis:

“The driving force behind the Optician is my team. All my employees stand for their work with maximum professionalism, but at the same time openly, with pleasure and pleasure to examine and serve our customers. We believe in quality and in a good mood: whoever comes to us leaves with a smile and contentment. ”

[:hu]Április végén közös pályázatot írt ki a SEED Alapítvány és a Sikeres Nők Egyesülete, amelyben 2020 legsikeresebb női vállalkozóit és női vezetőit keresték. A pályázatra ebben a nehéz, válságos időszakban is nyolc rendkívül színvonalas pályamunka érkezett be.

Olyan hölgyek mesélték el a történetüket, akik a legnagyobb nehézségek közepette sem adták fel, akiknek mindig támadt egy ötletük a továbblépésre, a vállalkozás továbblendítésére, akiknek volt bátorságuk ahhoz, hogy nemet mondjanak arra, ami nem belőlük fakadt, amiről azt gondolták, hogy nem passzol az egyéniségükhöz, és igent arra, ami a mélyből szólította meg őket.

1. 2020 legsikeresebb női vállalkozója, vállalkozása

LOPES-SZABÓ ZSUZSANNA, a Györgytea Kft. vezetője, aki édesapjával, a bükki füvesemberrel, Szabó Gyuri bácsival alapította a céget 2004-ben. Álljon itt egy részlet Zsuzsanna inspiráló történetéből.

„2004-ben alapítottuk édesapámmal a gyógynövényes vállalkozásunkat. Én bölcsész végzettséggel rendelkezem, azért nekiindultam az ismeretlennek, abban a biztos tudatban, hogy pár hónap alatt úgyis csődbe viszem az egészet. Ma, 16 év után a vállalkozás több száz milliós bevétellel rendelkezik, és 40 munkahelyet teremtett. Kezdetben apám unszolásának engedve dolgoztam, majd az évek múltával ráébredtem, hogy kedvem lelem a munkában. (…) Büszke vagyok az eredményekre. (…) De a legbüszkébb mégis arra vagyok, hogy 40 családban vásárolnak tejet, kenyeret, a gyereknek cipőt abból a pénzből, amit nálunk keresnek.

Lopes-Szabó Zsuzsanna az elismerés átvételekor annyit üzent vállalkozó nőtársainak, hogy amikor vállalkozásba kezdenek, vagy egy jó ötlet megvalósításán gondolkodnak, hallgassanak az ösztöneikre. Hozzátette: a női vállalkozók önbizalmának növeléséhez férfiak is kellenek, úgyhogy „szeressenek és bátorítsanak minket uraim!”

2. 2020 legsikeresebb női vezetője

HERMANN ZSUZSANNA, a Trade Magazin ügyvezető-főszerkesztője

Íme egy részlet Zsuzsanna történetéből, akit a kollégái jelöltek a díjra:

„Kisvállalkozás révén már ’kis családként’ működik a csapat, ahol mindenki igyekszik támogatni egymást, a felmerülő problémákat együtt meg tudjuk beszélni és megoldást keresni rájuk.  Ez Zsuzsa nélkül nem jöhetne létre, nagyon figyel minden kolléga szakmai és lelki fejlődésére is egyaránt. A töretlen siker talán a folyamatos szakmai megújuláson, alkalmazkodáson és egymás kölcsönös tiszteletén alapul.”

Hermann Zsuzsanna a díj átvételekor elmondta, a díjon kívül nagyon nagy elismerés a számára, hogy a kollégái nevezték be a pályázatra.

A vállalkozónőknek üzenve pedig hangsúlyozta: A vállalkozói létforma nem való mindenkinek. Akinek viszont van egy álma, és elég kreatív, az ne adja fel, mindenképpen valósítsa meg azt az álmot.

3. 2020 Leginspirálóbb sikertörténete – a közönségszavazatok alapján

A pályázatokat a kiírók az eredményhirdetés előtt bő egy héttel nyilvánossá tették, hogy szavazni lehessen a leginspirálóbb történetre. Összesen 587 szavazat érkezett be, amelyek alapján 2020 leginspirálóbb sikertörténetét

DOHOS ÁGNES, az IT megoldásokat szállító IDBC Cégcsoport ügyvezető partnere írta, akit a kollégái beszéltek rá a jelentkezésre.

Álljon itt néhány részlet Ágnes történetéből, amely ebben az évben a leginkább megérintette az olvasókat:

„Édesapám karmester, ezért kiskorom óta láttam a példát, hogy a dirigálás nem parancsolgatás, hanem az összhang megteremtése a zenekarban. (…) Egyszer csak belépett az életembe egy új párkapcsolat, és ez megadta a kellő lökést és alapot a továbblépéshez. Az új párommal – későbbi férjemmel – a közös élet megkezdése után 2014-ben belevágtunk a cégalapításba is, és megszületett az IDBC informatikai tanácsadó cégcsoport. (…) A kezdeti üzleti sikerek gyorsan lendületet adtak a cég növekedéséhez, az első teljes év már 15 ügyfelet és 300 milliós árbevételt hozott. Ehhez a növekedéshez hozzá kellett igazítani a szervezetet és persze magunkat is. (…) Számomra az a legfontosabb, hogy folyamatosan figyeljük és fejlesszük magunkat. Az utóbbi időszakban arra koncentráltam, hogy igazi szakmai közösséget és munkavállalói élményt adjunk a csapattagjainknak.”

És mitől működik jól az IDBC Cégcsoport? Attól – fogalmazott Ágnes -, hogy csillogó szemű emberek veszik körül.

Tekintettel a járványhelyzet miatt kialakult nem mindennapi krízisre, a zsűri az értékelés folyamatában úgy döntött, hogy különdíjat adományoz annak a vállalkozónőnek, aki a grémium megítélése szerint a leghatékonyabban, a legkörültekintőbben és legsokoldalúbban kezelte a nehéz helyzetet.

A zsűri különdíjasa

FÁBIÁN NÓRA, az Optikalász Optika tulajdonos-ügyvezetője

Ő így vall a cég erejéről, amely a válságos időkben is segített:

„Az Optikalász hajtóereje a csapatom. Minden munkatársam maximális profizmussal áll a munkájához, ugyanakkor nyitottan, kedvvel és örömmel vizsgálja meg, és szolgálja ki a vásárlóinkat. A minőségben hiszünk, és a jó kedvben: aki hozzánk betér, az mosolyogva és elégedetten távozik.”

[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük