[:en]If COVID-19 has affected your company and you need more time to file your accounts, you should act before your filing deadline.

All companies must send their accounts, reports and confirmation statements to Companies House every year. If a company’s accounts are filed late, the law imposes an automatic penalty.

Your company should take appropriate measures to make sure accounts are filed on time. You should also file your accounts online if you’re able to.

If, immediately before the filing deadline, it becomes apparent that accounts will not be filed on time due to your company being affected by COVID-19, you may make an application to extend the period allowed for filing.

https://www.gov.uk/guidance/apply-for-more-time-to-file-your-companys-accounts[:hu]Ha a COVID-19 befolyásolta a vállalatát, és több időre van szüksége a beszámolók benyújtására, akkor a beadási határidő előtt kell eljárnia.

Minden társaságnak minden évben be kell küldenie a bevallásait, és a confirmation statementeket a Companies House-nak. Ha egy cég könyvelését késedelmesen nyújtják be, a törvény automatikus büntetést szab ki.

Cégének meg kell tennie a megfelelő intézkedéseket annak biztosítása érdekében, hogy a számlákat időben benyújtják. A bevallását online kell benyújtania, ha teheti.

Ha közvetlenül a benyújtási határidő előtt nyilvánvalóvá válik, hogy a társaságot a COVID-19 nem érinti megfelelő időben, akkor a beadási határidő meghosszabbítására kérelmet nyújthat be.

https://www.gov.uk/guidance/apply-for-more-time-to-file-your-companys-accounts[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.