[:en]

[:hu]

Segítünk ezen a kihívásokkal teli időben.

Remélem, hogy Ön, családja és barátai biztonságban vannak.

Mivel a koronavírus kitörésének hatása az Egyesült Királyságban érezhetőbben érezhető, azt szeretném, ha tudnád, hogy hallgatunk visszajelzéseinkre és olyan megoldásokat dolgozunk ki, amelyek folyamatos támogatást nyújtanak Önnek ebben a nehéz időszakban.

A kitörés hatása egyre nehezebbé teszi a normál szolgáltatási színvonal fenntartását telefonos ügyfél-szolgálatunkban és fióktelepeinkben, ám továbbra is elkötelezettek vagyunk azért, hogy ott álljunk neked.

Ha mobilalkalmazásunkon vagy weboldalán keresztül vegyen igénybe velünk magát, széles körű szolgáltatást tudunk nyújtani Önnek, amely lehetővé teszi:

• a nyilatkozatok és a legutóbbi tranzakciók megtekintése

• fizetni a barátokat, a családot vagy a számlákat

• megtekintheti és módosíthatja a folyamatos megbízásokat / beszedéseket az Ön kényelme érdekében

Digitális banki velünk történő banki igénybe vételével gyorsabban megválaszolhatja kérdéseit, és ez lehetővé teszi számunkra, hogy jobban kiszolgáljuk azokat, akiknek leginkább szükségünk van ránk.

 

Új termékjellemzők

A koronavírus kitörése miatt felmerülő néhány kihívásra válaszul számos új termékjellemzőt vezettünk be, amelyek segítenek ebben az időben.

Segítség a folyószámlahiteleken. Ezen a héten bevezettünk egy ideiglenes, 300 font nélküli kamatmentes puffert a folyószámlahitelekről – ami megegyezik a heti Nemzeti Életbérekkel – azon ügyfelek számára, akik bankszámlát, havi bankszámla fizetést, folyószámlát vagy előzetes bankszámlát tartanak. Ez azt jelenti, hogy a további értesítésig * nem fizet kamatot a 300 fontot meghaladó folyószámú kölcsönről. Ez a puffer automatikusan aktiválódik, így nincs szükség telefonhívásra.

Fontos megjegyezni, hogy nem növeli automatikusan a meglévő folyószámlahitel-limiteket, vagy nem adunk hozzá korlátot az ügyfelek számára, akik még nem rendelkeztek rendezett folyószámlahitel-számlával. Ha fiókjához kíván folyószámlahiteleket vagy megnöveli a meglévő limitet, akkor online jelentkezhet ehhez a „Folyószámlahitel-szolgáltatás kezelése” oldalunkon, ahol megtalálja az összes szükséges információt.

Megnövelt érintésmentes határ. A készpénzes tranzakciók elkerülése és a társadalmi távolság elkerülése érdekében április 1-jétől 45 £ értékű kapcsolat nélküli kifizetéseket lehet végrehajtani. A kiskereskedők az elkövetkező hetekben frissítik „értékesítési pontjaik” termináljukat, hogy elfogadják ezt az új korlátozást.

Jelzálogkölcsön-ünnepek. Figyelembe vettük az Ön aggodalmait és bevezetünk egy opcionális jelzálogkölcsön-fizetési üdülést a HSBC UK jelzálogkölcsön-ügyfelei számára. Ha tudod, hogy a koronavírus befolyásolja a jelzálog fizetésének képességét, most akár 3 hónapos jelzálogkölcsön-fizetési szabadságot is kínálhatunk, hitelképességünk kockázata nélkül. Ha regisztrálni szeretne, töltse ki online űrlapunkat, és az egyik jelzálogkezelőnk felveszi a kapcsolatot, hogy megvizsgálja az Ön lehetőségeit mind rövid, mind hosszú távon.

Személyes kölcsön és hitelkártya fizetés. Felismerjük, hogy néhány ügyfél jelenleg nehézségekbe ütközhet hitel- vagy hitelkártya-fizetésével, és szeretném biztosítani, hogy keményen dolgozunk azon, hogy a lehető leghamarabb megoldásokat próbáljunk kidolgozni. Ha azonban azonnali pénzügyi nehézségekkel szembesül, és elmulasztott fizetést, a Pénzügyi Orientációs Csapatunk számos eszközzel segíthet (kérjük, vegye figyelembe: ezek az eszközök valószínűleg hatással lesznek a hitelállományra). Kérjük, rendszeresen ellenőrizze weboldalunkat a frissítésekkel kapcsolatban, és tartózkodjon a telefonhívástól, kivéve, ha már elmulasztott egy befizetést.

Hasznos információ

10 000 font alatti pénzküldés: Annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban kiszolgálhassuk a legszükségesebb ügyfeleket, kérjük, hogy fizessen be 10 000 font alatti befizetéseket mobil- vagy internetes banki szolgáltatásokon keresztül.

Társadalmi távolodás az ön helyi fiókjában: A banki tevékenységeket alapvető közszolgáltatásként elismerték, és hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy biztosíthatom Önöket, hogy fióktelepeink és kapcsolattartó központjaink készen állnak az ügyfelek támogatására, akiknek leginkább ránk van szükségük. Felszólítom Önt, hogy a hivatalos útmutatásokkal összhangban csak egy fióktelepet látogasson el, ha feltétlenül szükséges. Sőt, ha igen, kérjük, tiszteletben tartja a társadalmi távolodást – ez egyike azon intézkedések közül, amelyeket az ügyfelek és kollégáink biztonságának védelme érdekében vezettünk be.

Utazási frissítések: Látogasson el a koronavírus hubunkba, ahol fontos információkat talál az utazási biztosításról, a teendőkről, ha külföldön tartózkodik, mi a teendő, ha utazni készül, és még sok másról. Az elosztót naponta frissítik annak biztosítása érdekében, hogy teljes körűen tájékoztassák Önt.

Védje magát a csalásoktól

Néhány bűnöző a koronavírus kitörését arra használja fel, hogy átverje a nyilvánosságot. Ez magában foglalja orvosi termékek, útmutatások vagy biztonságos menedék kínálását. Ne feledje, hogy a HSBC soha nem fogja kérni, hogy pénzt biztonságos számlára helyezze át. Legyen naprakész a legfrissebb információkkal a koronavírus-csalásokkal és a biztonsággal foglalkozó oldalon, valamint a közösségi média csatornáin.

Nem kétséges, hogy ezek valóban rendkívüli idők. Biztosíthatom, hogy kollégáim és fáradhatatlanul az Ön nevében dolgozom az Ön és érdekeinek védelmében – ma és a következő hetekben és hónapokban. Rendszeresen kapcsolatba fogunk lépni, hogy naprakészen tartsuk Önt a további változásokkal kapcsolatban.[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük