[:en]TOGETHER AGAINST FRAUD

Even if you’re confident you can spot a scam,
what about your family and friends?

Latest coronavirus scams

Hello,

Coronavirus has changed the way we’re living and this has created new opportunities for fraudsters to target us all. However, if we take a few precautions, we can help protect ourselves and the ones we love from fraud.

Why not take a few minutes to read the information below – it could be the most important email you ever open.

Don’t be too trusting
Scammers love to impersonate the people we trust. They tell us that they’re from the Police or Bank’s Fraud Department, that someone has been trying to access our bank account, and we have to move our money to a ‘safe account or new account’.

They’re looking for your data
They write to us, call us, knock on our doors, text us and send us emails with links so they can steal personal data, passwords and PINs.

Too good to be true
They’ll contact you with special offers that seem unbelievable – and they are. Their ‘get rich quick’ schemes and investment opportunities simply don’t exist. They’ll try to sell you fake goods, such as hand gels and face masks at prices you won’t see anywhere else.

They use tech to trick us
They make fake websites that are almost exact copies of the real one and send us links that hook us in. Or they target us by phone, changing the number so it displays something we recognise. When they text us, they use the same headers as the bank so it links with real messages we’ve already received. They’re sophisticated and know how to make us trust them, and they use that trust to trick us.

 

Don’t be complacent
Never assume it can’t happen to you. Everyone’s life has changed recently and there’s a lot to be unsure about. Please take extra care and you’ll help protect your money.
Keep questioning
Before you click any link, claim any win or take up any deal – Stop and Take Five. Can you confirm who they are? Is it too good to be true? If you’re not sure, investigate first and stay safe.

Take Five to Stop Fraud

1.

A genuine bank or organisation will never contact you out of the blue and ask for your PIN, full password, Secure Key Number, or to move money to another ‘safe’ account.

2.

Neither the Police nor HSBC
will ever ask you to help in an investigation. If someone claims to need your help and to ‘not trust bank staff because they are in on it’, then you are talking to a fraudster.

3.

Please don’t allow someone you don’t know to take control of your computer – even if they say they’re from your bank, the Police or your internet provider.
4.

Please don’t automatically click on a link in an unexpected email or text. Just because it says it’s from your bank – it might not be.

5.

Always question uninvited approaches in case they’re a scam. Contact the company directly, just to check, using a known email or phone number.

 

Help and support, who to contact

HSBC Fraud and Security Centre Want to find out more about fraud and how to protect yourself? Our security centre is full of hints and tips to help you stay safe and report any fraud attempts – whether successful or not. Find out more

Have we got your mobile phone number?
It’s the quickest way to let you know if there’s any unusual activity on your account. You can update your details through your online account or through the HSBC Mobile app. Alternatively, you can call 03457 404 404

Received a dodgy text?
Check it against our fraud examples and report it on our website.

Help someone stay safe
Above are top tips from industry fraud experts. Why not bookmark this email or forward it to someone you want to keep safe. For even more information on how to stop your family and friends being scammed, visit takefive-stopfraud.org.uk

For advice on all the very latest scams, follow HSBC UK on Facebook,
Twitter and Instagram.

Thanks,
Your HSBC Banking Team

Together we thrive[:hu]Még ha bízik benne, hogy észlelhet csalást,
mi a helyzet a családjával és barátaival?

Legújabb koronavírus-csalások

Hello,

A koronavírus megváltoztatta az életmódot, és ez új lehetőségeket teremtett a csalók számára, hogy mindannyiunkat megcélozzák. Ha azonban néhány óvintézkedést megteszünk, segíthetjük megvédeni magunkat és azokat, akiket szeretünk, a csalás ellen.

Miért ne szánna néhány percet az alábbi információk elolvasására – ez lehet a legfontosabb e-mail, amelyet valaha is megnyitott.

Ne légy túl bízva
A csalók szeretik megszemélyesíteni azokat az embereket, akikben megbízunk. Azt mondják, hogy a rendõrségbõl vagy a bank csalásokkal foglalkozó részlegeirõl származnak, hogy valaki megpróbálta elérni a bankszámlánkat, és pénzünket át kell helyeznünk egy „biztonságos vagy új számlára”.

Az Ön adatait keresik
Írnak nekünk, felhívnak, kopogtatnak az ajtón, szöveget írnak és e-maileket küldenek linkekkel, hogy ellopják a személyes adatokat, jelszavakat és PIN-kódjaikat.

Túl szép, hogy igaz legyen
Különleges ajánlatokkal kapcsolatba lépnek Önnel, amelyek hihetetlennek tűnnek – és vannak. A „gyorsan meggazdagodnak” programjaik és befektetési lehetőségeik egyszerűen nem léteznek. Megpróbálnak hamis termékeket, például kézgéleket és arcmaszkokat eladni neked olyan áron, amelyet máshol nem fog megtekinteni.

Technikát használnak, hogy becsapjanak minket
Hamis webhelyeket készítenek, amelyek majdnem pontosan megegyeznek a valódi weboldalakról, és linkeket küldenek nekünk, amelyek beaktalálnak minket. Vagy telefonon céloznak meg minket, megváltoztatva a számot, hogy megjelenjen valami, amit felismerünk. Amikor szöveget írnak nekünk, ugyanazokat a fejléceket használják, mint a bank, tehát összekapcsolódik a már kapott üzenetekkel. Kifinomultak és tudják, hogyan lehetne bízni bennünk, és ezt a bizalmat használják becsapásukra.

Ezért kell még okosabb

Ne legyél önelégült
Soha ne gondold, hogy ez nem történhet meg veled. Mindenki élete megváltozott a közelmúltban, és sok mindenben nem biztos. Kérjük, vigyázzon különösebben, és segít megvédeni pénzét.

Folytassa a kihallgatást
Mielőtt bármilyen linkre kattintva, nyerjen valamit vagy nyerjen bármilyen üzletet – Stop and Take Five. Meg tudja tudni erősíteni, kik ők? Túl jó, hogy igaz legyen? Ha nem biztos benne, először vizsgálja meg, és maradjon biztonságban.

Vegyünk ötöt a csalás leállításához

1.

Egy valódi bank vagy szervezet soha nem fog kapcsolatba lépni Önnel és kéri a PIN-kódot, a teljes jelszót, a Biztonsági Kulcsot, vagy a pénz áthelyezését egy másik “biztonságos” számlára.

2.

Sem a rendőrség, sem a HSBC
soha nem fogja kérni, hogy segítsen a nyomozásban. Ha valaki azt állítja, hogy szüksége van a segítségedre és „nem bíz meg a banki személyzetben, mert benne vannak”, akkor beszél egy csalóval.

3.

Kérjük , ne engedje, hogy valaki, aki nem ismeri, átvegye az irányítást a számítógépén – akkor is, ha azt mondják, hogy a bankjától, a rendőrségtől vagy az internetszolgáltatójától származik.
4.

Kérjük, ne kattintson automatikusan egy linkre egy váratlan e-mailben vagy szövegben. Csak azért, mert azt mondja, hogy a bankjáról származik – lehet, hogy nem az.

5.

Mindig kérdezzen meg nem hívott megközelítéseket abban az esetben, ha csalók. Csak közvetlenül vegye fel a kapcsolatot a céggel, csak ellenőrizze, ismert e-mail vagy telefonszám segítségével.

 

Segítség és támogatás, akivel kapcsolatba léphet

HSBC csalások és biztonsági központ Szeretne többet megtudni a csalásokról és arról, hogyan lehet megvédeni magát? Biztonsági központunk tippeket és tippeket tartalmaz, amelyek segítenek biztonságban maradni és jelentést készíteni minden csalási kísérletről – akár sikeres, akár nem. Tudjon meg többet

Megvan a mobiltelefonod száma?
Ez a leggyorsabb módja annak, hogy tudatja Önnel, hogy fiókjában van-e szokatlan tevékenység. Frissítheti adatait online fiókján vagy a HSBC mobilalkalmazáson keresztül . Alternatív megoldásként felhívhatja a 03457 404 404 telefonszámot

Fogadott egy félénk szöveget?
Ellenőrizze a csalási
példákkal szemben és jelentse be weboldalunkon .

Segítsen valakinek a biztonságban.

A fentiekben bemutatjuk az iparágakat csalások szakértőinek legfontosabb tippjeit . Miért nem jelöli meg
ezt az e-mailt, vagy továbbítja azt valakinek, akit biztonságban kíván tartani. A család és a barátok csalódásának
megakadályozásáról további információt az takefive-stopfraud.org.uk webhelyen talál.

A legfrissebb csalásokkal kapcsolatos tanácsokért kövesse a HSBC UK alkalmazást a Facebookon, a
Twitteren és az Instagramon.

Köszönöm,
a HSBC banki csapata

Együtt virágzunk[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.