[:en]Singapore’s economy contracted more than expected, with construction, manufacturing and the services sector declining. According to quarterly data, Singapore’s economy is in a recession of 10.6%.
The country’s economy showed a 2.2% annual decline in the first quarter, according to preliminary data from the Ministry of Commerce and Industry – Marketwatch writes. Wall Street Journal analysts’ expectations for the first quarter were -1.4%, so the economy underperformed.

Incidentally, growth was not steel in the previous quarter, too, at which time the economy grew by 1% year on year.

Based on the first quarterly data, Singapore’s economy is in a 10.6% recession, according to seasonally adjusted annualized data.

Seeing the above data, the ministry has lowered its previous growth forecasts of 0.5-1.5% and expects GDP growth of -4-1% this year.

According to sectoral data, the decline was 0.5% in manufacturing, 4.3% in construction and 3.1% in the services sector.[:hu]Szingapúr gazdasága a vártnál nagyobb mértékben zsugorodott, mivel az építőipar, a feldolgozóipar és a szolgáltató szektor is visszaesést mutatott. Az évesített negyedéves adat szerint Szingapúr gazdasága 10,6%-os recesszióban van.
Az ország gazdasága 2,2%-os éves visszaesést mutatott az első negyedévben a Kereskedelmi és Ipari Minisztérium előzetes adatai szerint – írja a Marketwatch. A Wall Street Journal elemzői várakozása -1,4% volt az első negyedévre, a gazdaság tehát alulteljesítette azt.

Egyébként az előző negyedévben sem volt acélos a növekedés, akkor éves viszonylatban 1%-kal nőtt a gazdaság.

AZ ELSŐ NEGYEDÉVES ADAT ALAPJÁN A SZEZONÁLISAN KIIGAZÍTOTT ÉVESÍTETT ADAT SZERINT SZINGAPÚR GAZDASÁGA 10,6%-OS RECESSZIÓBAN VAN.

A minisztérium a fenti adatokat látva csökkentette a korábbi 0,5-1,5%-os növekedésről szóló előrejelzéseit, és az idei évre -4 és -1% közötti GDP-növekedést várnak.

A szektorális adatok szerint 0,5% volt a visszaesés a feldolgozóiparban, az építőiparban 4,3%, a szolgáltató szektorban pedig 3,1%-os visszaesést mértek.

 

portfolio / hazipatika[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.