[:en]The Chancellor announced a VAT payments deferral on 20 March to support businesses with cash flow during the COVID-19 pandemic.

This means that all businesses with a UK VAT registration have the option to defer VAT payments due between 20 March and 3‌0‌‌ June.

You therefore have until 3‌1‌‌ March 2021 to pay any VAT deferred as a result of this announcement.

You do not need to inform HMRC if you wish to defer payment. You can opt in to the deferral simply by not making VAT payments due in this period. If you pay by Direct Debit you should cancel this with your bank. You should do so in sufficient time so that HMRC does not attempt to automatically collect on receipt of their VAT return.

Should you wish, you can continue to make payments as normal during the deferral period. HMRC will also continue to pay repayment claims as normal. You must continue to submit VAT returns as normal.[:hu]

A kancellár március 20-án bejelentette a Áfa-fizetés halasztását, hogy támogassa a vállalkozásokat a COVID-19 járvány idején a cash flow-kkal.

Ez azt jelenti, hogy minden, az Egyesült Királyságban áfa-regisztrációval rendelkező vállalkozásnak lehetősége van arra, hogy március 20. és június 30. között elhalasztja az Áfa-kifizetéseket,ezért 2021. március 31-ig fizetnie kell a jelen bejelentés eredményeként elhalasztott Áfa-t.

Ha el akarja halasztani a befizetést, akkor nem kell értesítenie a HMRC-t. A halasztáshoz egyszerűen úgy is csatlakozhat, ha nem teljesíti az ebben az időszakban esedékes Áfa-befizetéseket. Ha közvetlen terheléssel fizet, törölje ezt a bankjával. Ezt kellő időben meg kell tennie, hogy a HMRC ne kísérelje meg automatikusan beszedni az ÁFA-bevallás kézhezvételekor.
Ha kívánja, a halasztási időszak alatt továbbra is a szokásos módon teljesítheti a kifizetéseket. A HMRC a szokásos módon továbbra is visszafizetési igényeket fizet. A szokásos módon továbbra is be kell nyújtania az ÁFA-bevallásokat.[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük