[:en]The City grandee who chairs Aviva, the FTSE-100 insurer, is to spearhead a taskforce being set up to examine ways of recapitalising thousands of companies forced to take on huge debts to survive the coronavirus pandemic.

Sky News has learnt that Sir Adrian Montague is to chair a new working group assembled by TheCityUK, the financial and professional services trade association.

The so-called Recapitalisation Group is expected to play a critical role in formulating a way forward for businesses which emerge from the COVID-19 crisis saddled with debt.

Sir Adrian was picked for the role because he chairs TheCityUK’s leadership council, but his former job as chairman of 3i Group, the listed private equity investor, will be particularly valuable, according to banking sources.

3i was created after the Second World War as the Industrial and Commercial Finance Corporation to back small and medium-sized companies that could not access public equity markets.

Sources said on Friday that Omar Ali, EY’s financial services managing partner and chair of the trade body’s work on long-term competitiveness, would lead the technical aspects of the new group.

One insider pointed out that Sir Adrian and Mr Ali would draw on their network of relationships across banking, fintech, insurance and asset management – all of which would play a role in any recapitalisation plan.[:hu]A City Grandee, aki az Aviva, az FTSE-100 biztosító elnöke, vezet egy olyan munkacsoportot, amelyet felállítanak, hogy megvizsgálja azon társaságok ezreinek feltőkésítését, amelyek kénytelenek voltak hatalmas adósságokat felvállalni a koronavírus világjárvány túlélése érdekében.

A Sky News megtudta, hogy Sir Adrian Montague az új munkacsoport elnöke, amelyet a TheCityUK, a pénzügyi és professzionális szolgáltatások szakmai szövetsége alkot.

Az ún. Feltőkésítési csoport várhatóan kritikus szerepet játszik az előrejelzés megfogalmazásában azoknak a vállalkozásoknak, amelyek kilátásba kerülnek az adósságba szorult COVID-19 válságból.

Sir Adrianust azért választották ki a szerepért, mert ő a TheCityUK vezetõ tanácsának elnöke, de a banki források szerint különösen értékes lesz a korábban a 3i Group elnökeként szereplõ, a jegyzett magántõke-befektetõ.

A 3i-t a második világháború után az Ipari és Kereskedelmi Pénzügyi Társaságként hozták létre, hogy támogassa azokat a kis- és középvállalkozásokat, amelyek nem tudtak belépni az állami részvénypiacokra.

A források pénteken közölték, hogy Omar Ali, az EY pénzügyi szolgáltatásokat irányító partnere és a kereskedelem szerveinek hosszú távú versenyképességgel kapcsolatos munkájának elnöke vezetni fogja az új csoport technikai aspektusait.

Az egyik bennfentes rámutatott, hogy Sir Adrian és Ali úr a bankok, a fintech, a biztosítás és az eszközkezelés közötti kapcsolati hálózatra támaszkodik – mindegyik szerepet játszik minden feltőkésítési tervben.[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.