[:en]It is incomprehensible why nobody thought about it yet, but Indonesian minister for human development and culture, Muhadjir Effendy, finally came up with the fantastic idea at a meeting in Jakarta on Wednesday

YOU SHOULD LAW THAT THE POOR WAS MARRIAGE ONLY, BECAUSE THE POVERTY REDUCED.

According to Effendy, poverty is a huge problem in the country, with nearly 17 percent of households considered poor or close to it, and if the poor get married, that number will only increase. In addition, the number of patients will increase, so there is a need to do something about it.

In his view, this would be the proclamation of a fatwa (Islamic law-based law) that would oblige the rich to choose a spouse from the poor and vice versa. The former even seems quite conceivable, though it is a fairy tale motif, but I really do not understand exactly where people living in deep poverty would have the opportunity to meet the elite at all …[:hu]Érthetetlen, miért nem gondolt még erre senki, de az emberi fejlődésért és kultúráért felelős indonéz miniszter, Muhadjir Effendy végre előállt a fantasztikus ötlettel szerdán egy jakartai találkozón, ahol arról beszélt, hogy

TÖRVÉNYBE KÉNE FOGLALNI, HOGY A SZEGÉNYEK CSAK GAZDAGOKKAL HÁZASODJANAK, MERT ÍGY CSÖKKENNE A SZEGÉNYSÉG MÉRTÉKE.

Effendy szerint az országban hatalmas probléma a szegénység, a háztartások közel 17 százaléka számít szegénynek, vagy ahhoz közel állónak, ha pedig a szegények egymással házasodnak, ez a szám csak növekedni fog. Ráadásul így a betegek száma is nőni fog, úgyhogy mindenképpen tenni kell valamit az ügyben.

Ez a valami szerinte egy fatwa (az Iszlám jogon alapuló törvény) kihirdetése lenne, ami kötelezővé tenné a gazdagoknak, hogy a szegények köréből válasszanak házastársat, és fordítva. Előbbi még viszonylag elképzelhetőnek is tűnik, bár az is mesébe illő motívum, azt viszont tényleg nem pontosan értem, hogy a mély-szegénységben élő embereknek hol lenne lehetősége egyáltalán találkozni az elittel….

 

Forrás: Index[:]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.