Egyre többet hallani az Egyesült Királyságot sújtó áruhiányról, mivel részben a Brexit miatt szigorodó bevándorlási szabályok hatására nem találnak elegendő kamionsofőrt az országban. Ma már nem csak az áruházak ellátásáért kell aggódni, egyre több brit benzinkúton komoly sorok kígyóznak, mivel az emberek elkezdtek üzemanyagot felhalmozni a legrosszabbtól tartva.

 

A jelek szerint mostanra a brit kormány is megelégelte a káoszt és kész rendkívüli intézkedéseket hozni. A Reuters értesülései szerint Boris Johnson miniszterelnök hamarosan bejelentheti, hogy átmeneti, könnyített vízumot adnak a külföldi sofőröknek, ha hajlandók a szigetországban dolgozni. Állítólag ötezer ilyen vízumot állítanának ki, a logisztikai cégek és az áruházláncok hónapok óta szorgalmazzák ezt, de a kormány eddig elutasította.

 

Becslések szerint akár százezer sofőrre is szükség lenne az Egyesült Királyságban, hogy minden keresletet ki tudjanak elégíteni. A mostani hiányért a Brexit és a koronavírus-járvány együtt felelősek, hiszen a szigorodó bevándorlás mellett egy évig szüneteltek a tanfolyamok és a vizsgák a lezárások miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.